Berkuburnya Imam Islam Hadari

Biarlah Pak Lah terjun dengan islam hadarinya..biarkan..biarkan…

Akhirnya Pak Lah terpaksa akur dan terima hakikat bahawa beliau tidak lagi dikehendaki oleh rakyat. Walaupun sudah berkali-kali perkara ini diminta dan berbagai-bagai ‘signal’ diberikan kepadanya semenjak kekalahan teruk BN pada March 2008, namun ia memerlukan 7 bulan untuk membuat beliau faham.

Amat trajis dan mengaibkan sekali Pak Lah terpaksa diterajang keluar sebegitu rupa. Tapi apa nak buat, bila kita suruh dia berundur secara terhormat tak mahu dengar. Mungkin peristiwa ini boleh tercatat dalam Malaysia Book of Record kerana belum pernah ada Perdana Menteri Malaysia yang berhenti dalam keadaan demikian.

Tapi yang peliknya dah tinggal beberapa bulan saja lagi beliau berkuasa baru cakap nak reform itu dan ini. Percayalah cakap tu omong kosang saja. Cakap orang tak mau ‘loose face’.

So Pak Lah, pemergian anda merupakan satu rahmat kepada Malaysia namun mungkin tak ada orang yang akan ‘miss you’. Harap orang macam Pak Lah ini Patah Tak Tumbuh Hilang Tak Berganti pun tak apa.

Tapi tunggu dulu Pak Lah. Jangan pergi lagi kerana tak lama lagi lepas ini menantu Pak Lah pun akan ikut serta. BON VOYAGE!!

Nampak dihujung sana Che Det tersenyum kepuasan.

Apakah senario politik Malaysia akan kembali tenang? Kita tunggu dan lihat bagaimana badut-badut UMNO yang lain pakat berebut takhta lepas ni.

Label:

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: