K. Terengganu Kini Milik Pakatan Rakyat

Tahniah di ucapkan kepada rakyat Terengganu terutamanya warga Kuala Terengganu. Sekali lagi sejarah seperti di Permatang Pauh diulangi.

Rakyat telah bersuara. Walau pun ramai mengatakan BN akan kembali pulih setelah Pak Lah “akan” meletak jawatan. Juga kerana harga minyak sudah tidak menjadi isu lagi. Wang Ehsan pun dah jadi Wang Royalti. Isu hudud di bangkitkan kembali. Namun keyakinan rakyat kepada BN masih juga sama.

Kekalahan kali ini merupakan tamparan hebat buat Najib yang akan menjadi Perdana Menteri pada Mac ini. Pilihanraya KT dianggap sebagai kayu pengukur sejauh mana penerimaan rakyat kepada kepimpinan Najib nanti.

Tiada siapa yang dapat disalahkan kecuali BN, terutamanya UMNO. Ini adalah kerana selepas kekalahan besar pada pilihanraya umum yang lepas, pimpinan UMNO masih lagi tidak sedar dan masih tidak mahu berubah bahawa rakyat sudah muak dengan pendekatan dan cara Malaysia di tadbir. Walau pun pada awalnya terdapat segelintir pemimpin UMNO cuba membawa angin perubahan ke dalam parti tapi akhirnya mereka ini disingkirkan dan di diamkan.

Akhbar-akhbar dan media-media elektronik yang dibawah kuasa BN masih lagi melakukan melaporkan berita-berita yang berat sebelah dan memualkan.

So Najib please wake up! You are right, the people have spoken yet again. Rakyat sudah muak dengan perebutan kuasa sesama anda. Rakyat sudah muak dengan pemimpin-pemimpin yang asyik merompak harta rakyat Malaysia.

 

malaysia hadari

Advertisements

Label:

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: