Archive for the ‘Terengganu’ Category

K. Terengganu Kini Milik Pakatan Rakyat

Ahad, 18 Januari, 2009

Tahniah di ucapkan kepada rakyat Terengganu terutamanya warga Kuala Terengganu. Sekali lagi sejarah seperti di Permatang Pauh diulangi.

Rakyat telah bersuara. Walau pun ramai mengatakan BN akan kembali pulih setelah Pak Lah “akan” meletak jawatan. Juga kerana harga minyak sudah tidak menjadi isu lagi. Wang Ehsan pun dah jadi Wang Royalti. Isu hudud di bangkitkan kembali. Namun keyakinan rakyat kepada BN masih juga sama.

Kekalahan kali ini merupakan tamparan hebat buat Najib yang akan menjadi Perdana Menteri pada Mac ini. Pilihanraya KT dianggap sebagai kayu pengukur sejauh mana penerimaan rakyat kepada kepimpinan Najib nanti.

Tiada siapa yang dapat disalahkan kecuali BN, terutamanya UMNO. Ini adalah kerana selepas kekalahan besar pada pilihanraya umum yang lepas, pimpinan UMNO masih lagi tidak sedar dan masih tidak mahu berubah bahawa rakyat sudah muak dengan pendekatan dan cara Malaysia di tadbir. Walau pun pada awalnya terdapat segelintir pemimpin UMNO cuba membawa angin perubahan ke dalam parti tapi akhirnya mereka ini disingkirkan dan di diamkan.

Akhbar-akhbar dan media-media elektronik yang dibawah kuasa BN masih lagi melakukan melaporkan berita-berita yang berat sebelah dan memualkan.

So Najib please wake up! You are right, the people have spoken yet again. Rakyat sudah muak dengan perebutan kuasa sesama anda. Rakyat sudah muak dengan pemimpin-pemimpin yang asyik merompak harta rakyat Malaysia.

 

malaysia hadari

Wang Ehsan Terengganu RM7.36 Billion !!!

Selasa, 13 Mei, 2008

Terengganu Dari Mac 2004 hingga Mac 2007 Petronas telah membayar sebanyak RM7.36 Billion kepada kerajaan negeri Terengganu. Selama ini kita ingat cuma Rm1 billion setahun rupanya lebih RM2.45 billion setahun.

Soalan seterusnya yang perlu ditanya ialah kemanakah ke semua wang itu dibelanjakan?

ADUN Terengganu Jilat Ludah Sendiri

Ahad, 30 Mac, 2008

Malunya aku ada lagi pemimpin macam ni dalam UMNO. Hari tu kata kalau Datuk Ahmad Said dipilih jadi MB mereka semua sepakat nak letak jawatan. Siap tandatangan surat pengakuan. Akhirnya semua buat U turn.

Kalau macam ni la quality pemimpin-pemimpin yang ada dalam UMNO memang confirm PRU13 dan seterusnya aku still pangkah Barisan Rakyat. Tak ada prinsip langsung. Sanggup jual maruah hanya kerana kuasa. Simpati aku kepada rakyat Terengganu yang mempunyai pemimpin-pemimpin macam ni.

idrisjusoh01

Bye-bye Deris! Nampaknya Monsoon Cup tu dah bertukar jadi Tsunami Cup.